15+ TONNA/ÓRA TAKARMÁNY
Bühler TECHNOLÓGIA

Palotabozsoki Mg. Zrt. Véméndi Üzemegység
H-7727 Palotabozsok H-7726 Külterület
Kossuth Lajos út 69. Hrsz: 0162/15

Véméndi Üzemegység
H-7726 Külterület
Hrsz: 0162/15

Takarmánykeverő – granuláló üzem

15t/ó Takarmánykeverő technológia

A korszerű a mai szakmai elvárásoknak mindenben megfelelő takarmánykeverő technológia egy előre gyártott acél vázszerkezetű 6 szintes épületben került elhelyezésre. A 14,00 x 17,10 m alapterületű torony vázszerkezetben az alapanyag és késztermék tároló tartálycsoportok, a középső oszlopmezőben a technológia gépei kerültek elhelyezésre.
A technológia kiszolgálásához szükséges zsákos alapanyag tároló a torony melletti kb.: 400 m2 alapterületen, sík padozatos kivitelben épült meg.
Az épület nyugati oldalán, az alsó szinten épült meg az ömlesztett gabona és az iparilag feldolgozott alapanyag fogadása alkalmas nagyteljesítményű por elszívással rendelkező fogadógarat, valamint a fluid és folyékony alapanyag fogadása a csővezetékkel kiépített betároló rendszer.

Az üzem teljesítménye:
dercés takarmánygyártás 15 t/h
granulált takarmánygyártás, 3X60 mm-es specifikájú matricával 15 t/h

Az üzem:
alapterülete: 14,00 x 17,10 m
magassága : 28,80 m

Beépített tároló kapacitások:
alapanyagok (12 db):
3 x 75m3;1 x 60 m3; 8 x 35m3 565 m3
késztermékek (12 db):
8 x 50m3 ; 4 x 25m3 500 m3
Összesen kb.: 1065 m3

Beépített elektromos teljesítmény összesen:
Takarmánykeverő-granuláló vonal 880 kW
Egyidejű elektromos teljesítmény: kb. 450-550 kW

Gőzfejlesztőhöz földgáz: kb.60-90 nm3/h
Víz: 2,0 m3/ó

Kezelőszemélyzet (műszakonként):
operátor 1 fő
premix felöntő 1 fő
telepi kiszolgáló személyzet 1 – 2 fő

Takarmánykeverő üzemi projekt a következőkben valósult meg:

GRIN-BAU Kft.-SH-Bau Kft kivitelezésében - www.grinbau.hu

- Technológiai torony alapozás
- VB garatakna, rédler csatorna és liftakna építés

Kiegészítő építmények:
- Fogadógarat épület: Alapterület 6,0 x 110,0 m Magasság 11,5 m
- Zsákos alapanyag tároló: Alapterület 400 m2 Magasság 5,5 / 7,5 m
- Kazánház 17 m2

Alukostrukt Kft. kivitelezésében - www.alukonstrukt.hu

- Épület vasszerkezet építés , paneles burkolás, és tetőszerkezet építése

Termik Kft. kivitelezésében

- Közművek kiépítése:
- Földgáz
- Víz- szennyvíz

SMHV Kft. kivitelezésében

- 1MW Trafó létesítése ,és elektromos betápkábel kiépítése

Multimix Kft. kivitelezésében - www.multimix.hu

- Takarmánykeverő granuláló vonal teljes kivitelezése,beüzemelése

NMB Kft. kivitelezésében - www.nmb.hu

- Teljes erősáramú,és PLC vezérléstechnikai szerelés
- Üzemeltetői és gyártói hardver és szoftver telepítés, programozás,beüzemelés

TECHNOLÓGIA

Profil :

A takarmány keverő üzem alkalmas különféle szemes, lisztes és folyadék alapanyagokból dercés és granulált táp készítésére. A technológiai épülethez csatlakozó meglévő technológiai tér - alapanyag és késztermék tároló - biztosítja az üzem könnyen szervezhető és folyamatos működését. A beépített modern, BÜHLER vezérgépek garantálják a táp jó minőségét.

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/industries/Animal-feed.html

A technológiai gyártósorok vertikális elrendezésüek.
A számítógépes folyamat vezérlés és adat feldolgozás biztosítja az üzem automatikus működését, a műveletek nyomonkövethetőségét.
A takarmánykeverő üzemben lévő gépek működtetése, szabályozása felügyelete a központi vezérlőből történik távműködtetéssel. A tartályokat és gépeket töltő, ürítő tolózárak pneumatikus működtetésűek, ezek nyitása és zárása szintén távműködtetéssel történik a központi PLC segítségével. A beépített számítógépes vezérlő rendszer a teljes technológiai folyamat vezérlését végzi, biztosítja a receptúrák kezelését, a technológiai paraméterek betartását és regisztrálja a gyártási-termelési adatokat. A program lehetővé teszi, hogy a gyártás során összegyűjtött adatokat különböző szempontok szerint összeállítja és naplók formájában műszakonként eltárolja. A felhasználó a naplókat a belső szabályzatának megfelelően papíron vagy elektronikus formában tárolja.

A minőségi takarmány előállítás, és a technológiánk meghatározó kulcsgépei és működésük :

o AHZC -1265 Kalapácsos daráló

E berendezés feladata a takarmányalapanyag komponensek aprítása, a darált anyag szemcse méret képzése és eloszlása, az állatfajoknak megfelelő igények alapján .
Kulcsfontosságú ezért a szabályozott és felügyelt üzemeltetése.
A daráló optimális hatékony működését az adagolóegység végzi. Amelynél az adagolószerkezet fordulatszám szabályozásával beállítható a daráló optimális terhelése, és egyöntetű szemcseszerkezet képzése érdekében. A szabályozást a vezérlő program és PLC végzi, a beállított áramfelvétel függvényében. Az adagoló légbevezető zsaluval, kőcsapdával, mágnessel van ellátva, a beömlő nyílásához rugalmas gumibetéten keresztül csatlakozik. Az alkalmazott kalapácsos daráló 160 kW –os motorral van meghajtva. A daráló forgásiránya változtatható. A gyors rostacserét nagyméretű toló ajtó biztosítja, amely elektromos zárszerkezettel védett az üzem közbeni kinyitás ellen. A biztonságos üzemeltetés érdekében az őrlőház csapágyazása, és az őrlőtér hőmérséklet érzékelőkkel van ellátva. Az érzékelők a beállított hőmérséklet fölött hibaüzenetet generálnak, és határesetben megszakítják a darálás folyamatát. A darálás hatékonyságát, pormentességét, és biztonságát intenzív elszívó rendszer biztosítja. Az alkalmazott táskás porszűrő 30m2 szűrőfelülettel rendelkezik, terhelése 150m3/m2/ó. Az elszívó vezetékben a levegő sebesség 14 m/s, a ventilátor elé beépített pillangószelep a tisztítási ciklusoknál bezár.

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/products/hammer_mill.html

o AHML 2000 Szakaszos üzemű lapátos gyorskeverő

A takarmánykeverék egyöntetű homogén összetételéért felel.
A minőségi takarmányelőállítás egyik legfontosabb elvárása a minél jobb homogenitás (u.n. CV érték).Ez meghatározó a kiváló takarmányhasznosulás és egyöntetű állatállomány elérése szempontjából.
A lapátos gyorskeverőgép töltési térfogata 2000 liter, a keverőtengely fordulata 49 f/perc. A keverőgépbe beadagolt alapanyagok mennyiségét, szilárd folyékony fajtáját, sorrendjét a receptúrában, és gyártási struktúrának megfelelően a vezérlő szoftver határozza meg. A keverési idő a vezérlő programban állítható be, jelen esetben ez 2 perc. A vezérlés biztosítja, hogy a beadagolt anyagok a szükséges ideig a keverőgépben tartózkodjanak.

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/products/speedmix_batch_mixer.html

o AHPE 900/228-21382 Pellettprés

A keveréktakarmányt a jobb emészthetőség, és takarmányhasznosulás ,illetve az eltarthatóság , előnyös szállítás tárolás szempontjai miatt megfelelő méretű szemcseszerkezetűre granulálják (pelletálják).A jó minőségű granulátumhoz megfelelő összetételű szemcseszerkezetű dercés takarmánykeverékre , megfelelő telített szárazgőzzel való kondicionálásra, és annak homogén keverékére van szükség . A hőkezelés granulálás folyamatát a PLC- és vezérlő szoftver irányítja és a kezelő diszpécser feügyeli.

A vezérlés az alábbi adatokat tartalmazza:
• Recept által megadott értékek:
o Granuláló főmotor áramfelvétel
o Kondicionáló csigából kilépő anyag hőmérséklete
o Granulálóba belépő
o Granuláló gép teljesítménye (t/h)

• Egyéb megjelenített értékek:
o Gőzmennyiség szabályzó szelep nyitása (%)
o Hűtőben lévő granulátum kilépő hőmérséklete (°C)
o Legyártott mennyiség (kg)

A granulálás folyamata:
Az előtartályból az anyag a granuláló gép (adagoló csigájába vezethető. Az adagoló csiga szabályozza a granuláló gép terhelését. A kondicionáló keverő közvetlenül a présmatrica előtt elvégzi a dercés táp egyenletes elosztását, granulálókba juttatását, továbbá ide csatlakozik a gőzvezeték is. A gőzmennyiség szabályzása automatikus a teljesítmény függvényében, az anyagáram megszűnésekor a gőzadagolás is megáll. A kondicionáló keverőből egy hőntartó higiénizáló keverőbe jut az anyag a hatékony hőkezelés és keményítő feltárás érdekében. A kondicionáló hőntartó és a granuláló ajtó elektromos palást fűtéssel ellátott, ezzel úgynevezett melegstartüzem alkalmazható, így a gyártott termék első része is teljes hőkezelésen esik át.
A granuláló gép vezérlése szintén teljesen automatikus. A meghajtást egy 315 kW-os villanymotor biztosítja a 900 mm belső átmérőjű és 300mm széles matricának.

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/product-families/Pellet-mills.html

o DFZL 1500PL Hengeres morzsázó berendezés

Az álatfajok és azok nagyságának megfelelően a granulálógépből kikerülő lehűtött pelletet szükséges nagyságúra aprítjuk és ezzel egyöntetűbbé, és felvehetőbbé tesszük az állatok számára ( jellemzően brojler indító tápoknál ).
A morzsázó gép közvetlenül a hűtő alá került ,mivel a teljesen lehűtött pellet morzsázható.A berendezésben két szemben forgó henger dolgozik. A gépen a hengerek távolságának állításával lehet szabályozni a morzsázott táp szemcse nagyságát,és eloszlását. A hengerek rovátkoltak és különböző fordulatszámon dolgoznak.

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/products/cracking_mill0.html

o DFTA13 Vibrációs-oszcilláló rosta

A vibrációs rostával a pelletált anyagból kirostáljuk a granulálási folyamat, hűtés technológiai anyagtovábbításoknál keletkező por frakciót.
Igy a végtermék egy frakcionált veszteségmentes takarmányozást tesz lehetővé. A leválasztott por frakció a takarmány granulálási folyamatban a feldolgozásba visszajuttatott

https://www.buhlergroup.com/content/buhlergroup/global/en/product-families/Sieving-machines.html