szárítóüzem


Palotabozsokon a központi majorban található húsz méteres szárítótoronyba rögtön a szántóföldről érkezik be a learatott gabona. A tisztító és szárító funkciót ellátó Bio Dryer kapacitása 25 tonna óránként, és kulcsszerepe van abban, hogy a termény akár egy évre eltarthatóan kerüljön a magtárba.

A torony új, korszerű, videó kontroll berendezéssel van ellátva, a szárítóban lévő termék hőmérsékletét szárítás közben 250 ponton ellenőrzi, ez nagyfokú precizitást és biztonságos feldolgozást tesz lehetővé.

A szárítási programot az aratási napok határozzák meg, a programot a búza, a kukorica, a napraforgó, az árpa és a repce igényeinek megfelelően állítják be. Az ütemezés kulcsfontosságú, hiszen a növénytermesztés egész éves munkája múlik itt a műszak figyelmén, hogy megőrizzék, gondozzák, és megfelelően raktározzák a megtermelt terményt.

2010 óta Bio Dryer típusú, modern szárító működik a toronyban, ami jelentős energiamegtakarítást, kíméletesebb szárítást és jobb minőségű szárított termékeket jelent.

15000 tonna kukorica, 4-5000 tonna búza, 1500 tonna árpa, 800 tonna repce, 2000 tonna napraforgót dolgoznak fel kollégáink, emellett bérszárítással is foglalkozunk.

magtár


Új, modern magtárunk 1800 négyzetméteres felületen 6000 tonna szemestermény magas minőségű tárolására alkalmas kapacitással rendelkezik. Átadásával cégszinten összesen 20000 tonnára növeltük a tárolókapacitást.

Az itt tárolt gabonabázist nagyrészt takarmányként használják fel cégen belül, hiszen a megtermelt szemestakarmány 90 százaléka a takarmánykeverőbe kerül. A régi takarmánykeverőt teljes egészében szójafeldogozó üzemmé alakítjuk át.

takarmányozás


A Palotabozsoki Zrt. számára stratégiai kérdés, hogy az általunk nevelt állatok a minőségi tartási körülmények részeként saját fejlesztésű, ellenőrzött tápot kapjanak. A partnereink számára értékesített csirkék takarmány-receptúrája hosszas termékfejlesztés és rengeteg tesztelés eredménye.

2006-ra alakult ki az az egyedi receptúra, ami már megfelel azoknak az elképzeléseknek, amit az egészséges csirkék neveléséről gondolunk. Közel tökéletesen, hiszen a precizitáshoz szenvedélyesen ragaszkodó szakembereink elkötelezettségét jól jelzi, hogy nem dőltek hátra, rendszeresen figyelik és értékelik az állatokat és a takarmányt, és szükség esetén finomítanak a receptúrán.

A csirkék takarmányául szolgáló szemestermény nagy részét magunk állítjuk elő. A recept féltve őrzött érték, kizárólag a Bát-Grill Kft. részére felnevelt és takarmányozott csirkék exkluzivitása. A szakembereinket az a cél vezette, hogy a csirkék növekedésük során minden szükséges tápanyagot, vitamint és nyomelemet megkapjanak.

Jelenleg is zajlanak arra vonatkozó kutatások, hogy pontosan milyen plusz élvezeti értéket nyújt ez a receptúra. Ezen eredményekig azonban támaszkodhatunk a vendéglátóipari szakemberektől, séfektől és fogyasztóktól visszaérkezett érzékszervi tapasztalásokra: hogy a bátaszéki csirkék húsa szaftosabb, porhanyósabb, rostokban gazdag.

De talán ennél is fontosabb, hogy a modern technológiai háttérrel minden eddiginél alaposabban nyomon követhetjük az alapanyag útját a kész termékek előállításáig, folyamatosan mérve a fehérje, zsír, szárazanyag értékeket, a beltartalmi és mikrobiológiai összetevőket. A saját takarmánnyal etetett madár vitálisabb és egészségesebb.