KOMPLEX SZOLGÁLTATÁS FEJLESZTÉS A PALOTABOZSOKI ZRT-NÉL

A kedvezményezett neve: Palotabozsoki Zrt.
A projekt címe: Komplex szolgáltatás fejlesztés a Palotabozsoki Zrt-nél
A szerződött támogatás összege: 71,47 Millió Ft
A támogatás mértéke: 70%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.10.31
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03772


A projekt keretében megvalósuló eszközbeszerzésekkel egy olyan komplex szolgáltatáscsomag jön létre, ami nagy mértékben járul hozzá vállalkozásunk eredményességéhez, továbbá a környező gazdálkodók és az állattenyésztési, és integrációs partnereink eredményeit, eredményes gazdálkodását, minőségi termékelőállítását segíti. Új szolgáltatáscsomaggal bővül jelenlegi szállítást kiegészítő szolgáltatási tevékenységi körünk:

Élőbaromfi, gépi rakodási szolgáltatás:
Ezzel a szolgáltatással vállalkozásunk a környező gazdálkodónak tud egy eddig nehezen megoldott tevékenységet kiváltani.

Alapanyag és keveréktakarmány vizsgálat szolgáltatás:
További a pályázat keretében megvalósuló tevékenységünk a partnereink részére nyújtott mobil laborvizsgálatok, az általuk vásárolt alapanyagok, illetve keveréktakarmányok beltartalmi összetevőire és mikrobiológiai minőségére. Korszerű mobil labortechnikai eszközök beszerzésével és működtetésével fejlesztjük a szolgáltatásainkat. Ezt vagy külön szolgáltatásként vagy egy komplex szolgáltatás keretében (áruszállítással egybekötve) végezzük olyan gazdálkodók részére, akiknek ehhez nincs meg a kellő infrastruktúrája. Mobil laborunkkal, a szállítás előtt tudjuk megvizsgálni az adott alapanyagok, illetve a keveréktakarmányok beltartalmi összetevőit a szállítás helyszínén.
Ezen fejlesztések által létrejövő komplex szolgáltatások nagyban hozzájárulnak vállalkozásunk fejlődéséhez és munkavállalói létszám megtartásához, illetve idővel a munkavállalói létszám növeléséhez is.TAKARMÁNYKEVERŐ-GRANULÁLÓ ÜZEM LÉTESÍTÉSE

GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00104

Vissza nem térítendő támogatás összege: 393,10 millió Forint (37 %)

Visszatérítendő hitel összege: 403,72 millió Forint

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.12.31.

A Palotabozsoki Zrt. a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében 393,10 millió forint vissza nem térítendő támogatásban és 403,72 millió forint visszatérítendő támogatásban részesült „Takarmánykeverő-granuláló üzem létesítése” című GINOP- 1.2.6-8-3-4-16-2018-00104 azonosítószámú projekt keretében egy új takarmánykeverő üzemet létesít Véménden

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt alapvető céljai:

1. Kiváló minőségű, magasabb hozzáadott értéket képviselő takarmánykeverékek előállítása

A beruházás célja az új üzem létesítésével és korszerű technológiai berendezések alkalmazásával a vállalkozás kész takarmánykeverék előállítási tevékenységének minőségi fejlesztése. A véméndi telephelyen kiváló minőségű, magasabb hozzáadott értéket képviselő, dupla granulálási folyamaton átesett takarmánykeverékek előállítására nyílik lehetőség, melyek a jelenlegi termékekkel szemben 10–15%-kal nagyobb testtömeg-gyarapodást és 5–10%-kal kedvezőbb takarmányhasznosítást eredményeznek a haszonállatoknál.

2. Takarmány-keverék előállítási kapacitás bővítése

A projekt eredményeként a Palotabozsoki Zrt. takarmánykeverék előállító gyártókapacitása 12-15 tonna/óra késztermék előállítására emelkedik, a jelenlegi 6 tonna/óra kapacitásról, a takarmánykeverékek minőségi fejlesztésével egyidejűleg. A meglévő kapacitások fejlesztése szükségszerű, ugyanis azok már sem a jelenlegi, sem pedig a jövőben várható kereslet kielégítésére nem alkalmasak.

3. Környezeti terhelés csökkenése

Az üzembe beépítésre kerülő korszerű technológiai berendezések a fajlagos takarmányfelhasználás csökkenésén keresztül hozzájárulnak a környezeti terhelés csökkenéséhez. Az energiahatékonysági szempontok javítása érdekében az üzemben napelemes rendszer kerül kiépítésre, mely hosszú távon biztosítja a környezetkímélő és takarékos működtetést.

Az új üzemegység, illetve a tervezett kapacitásnövekmény a mindenkor hatályos jogszabályoknak, és a Magyar Élelmiszerkönyv 1-2-18/1993. számú előírásában foglalt HACCP követelményrendszer előírásainak megfelelve kerül kialakításra. A szakmai/műszaki standardok megvalósulását biztosító eljárások, módszerek alkalmazásában a vállalkozás menedzsmentje több évtizedes tapasztalatokkal, és referenciákkal rendelkezik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hiteltermékkel” című GINOP-1.2.6-8.3.4-16 kódszámú pályázati felhívás keretében valósul meg, 393,10 millió forint vissza nem térítendő támogatás és 403,72 millió forint visszatérítendő hitel segítségével. A projekt hatására a Palotabozsoki Zrt. legalább 1 új munkahely teremtését vállalta.

Az új takarmánykeverő kivitelezési munkáit a tatai Multimix Kft. végezte kiváló minőségben.