RÓLUNK

A Palotabozsoki Mezőgazdasági Zrt. a mohácsi kistérség meghatározó mezőgazdasági cége. Hagyományokon alapuló évtizedes működésünk, a mindennapokban használt világszínvonalú technológiai eszközeink, a munkavállalóink kimagasló szakértelme stabil, megbízhatóan működő vállalattá tesz minket.

A baranyai dombokon működő gazdaságunk 1300 hektáron termel gabonatermékeket: kukoricát, búzát, szójababot, napraforgót és árpát. Ugyanazokon a szelíd domboldalakon, szántóföldeken és réteken, ahol generációkon át dolgoztak felmenőink, ahol a termőtalaj adottságait a közeli Duna és az életet adó napsugarak teszik különlegessé.

A társaságunk tevékenységének a növénytermesztés mellett fontos része az állattenyésztés. Többszázezres brojler- és tízezres sertésállományunkat regionális vágóhidaknak és feldolgozó üzemeknek neveljük, javarészt a magunk által megtermelt takarmánnyal felnevelve. Egy vállalaton belül történik a növények megtermelése, a takarmány előállítása valamint az állatok nevelése. Ez lehetőséget ad a magas minőség és az ellenőrzött folyamatok biztosítására.

A közelmúltban átadott véméndi takarmánykeverő üzemünkben a legmodernebb svájci Bühler gépekkel nemcsak a kapacitásunkat növeltük meg, de a termelés színvonalát, kiszámíthatóságát és gazdaságosságát is magas szintre emeltük.

A takarmánykeverés mellett a profilunk fontos részét képezi a terménytárolás és a különböző mezőgazdasági szolgáltatások: talajművelés, szállítás, betakarítás, szárítás és bértárolás.

CÉGTÖRTÉNET

A Palotabozsoki Zrt. elődje az 1960. február 13-án megalakult palotabozsoki Egyetértés Termelőszövetkezet. A szövetkezet 1974-ben egyesült a sombereki Béke Őre Termelőszövetkezettel. A privatizációt követően, 197 fő helyi tulajdonossal 1993. január 1-jén alakult meg a Palotabozsoki Mezőgazdasági és Szolgáltató Szövetkezet, ami 2001-től már részvénytársaságként, 2006-tól pedig mint zártkörű részvénytársaság működik.

FŐBB MÉRFÖLDKÖVEINK

mérföldkövek

 • 1960. február 13. Megalakul az Egyetértés Termelőszövetkezet Palotabozsokon
 • 1974 Egyesülés a Sombereki Béke Őre Termelőszövetkezettel
 • 1993.01.01. Megalakul az egykori szövetkezetből a Palotabozsoki Mezőgazdasági és Szolgáltató Szövetkezet
 • 1994 Új műhely, B2-15 szárító építése
 • 1995 Megépül a sertéstelep
 • 1996 Keverő építése
 • 2000 Új magtárat adnak át a központi majorban
 • 2003 Profilbővítés őszi búza és árpa vetőmag előállításával
 • 2005 A keverőbe Kahl technológia építenek be, elindul a szójafeldolgozás
 • 2006 A cégünk zártkörű részvénytársaságként működik tovább
 • 2008 ATK I. beruházás, hizlalda és trágyatárolók építése
 • 2010 BIO Dryer típusú szárítórendszer üzembe helyezése
 • 2014 Magyarországon egyedülálló, holland szabadalmú, Vencomatic Patio csirke előnevelő rendszert építünk ki
 • 2019 6000 tonna kapacitású magtár építése
 • 2020 Elkészül a véméndi takarmánykeverő üzem, amivel megduplázódik a termelés

A cégünk indulásától a mai napig megtett hatalmas utat és fejlődést jól jelzi, hogy 1993-ban a földeket még a sombereki szövetkezetből megörökölt szerény gépparkkal műveltük meg: néhány idős MTZ traktor és két használt, kiöregedett kombájn, amiből ráadásul egyet szinte teljesen újra kellett építeni az alapoktól. Ma 3 Claas kombájnból, korszerű John Deere és Claas traktorokból, gabona- és takarmányszállító tehergépkocsikból áll össze a gépparkunk. Ezeket szakképzet és elkötelezett munkatársaink karbantartják, mi pedig rendszeresen fejlesztjük.

Az eltelt generációnyi idő alatt a Palotabozsoki Zrt. a térség meghatározó mezőgazdasági vállalatává nőtte ki magát, és a kistérség fontos munkaadójává vált. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy a szántóföldtől az asztalig nyomon követjük a megtermelt terményeket és a nevelt állatokat. Szoros együttműködésben vagyunk a térség többi fontos piaci szereplőjével, az összehangolt működés kiszámítható és stabil gazdaságot jelent. Az ágazati együttműködések keretében a magunk által megtermelt takarmányalapnak, az ezzel felnevelt állatállománynak biztos értékesítési lehetőségei vannak.

betakarítás


1300 hektáron gazdálkodunk és további 1800 hektáron nyújtunk szolgáltatást a környező térségekben integrációs tevékenységeken keresztül.

A történelmét a római időkig visszavezető, hamisíthatatlan baranyai sváb Palotabozsokon cégünk a legnagyobb munkaadó. A 900 fős településen 85 főt foglalkoztatunk egész évben. Büszkék vagyunk rá, hogy családi generációkon átívelő munkavállalóink vannak.

A közelmúltban végrehajtott fejlesztések kijelölik az irányokat számunkra, a mezőgazdasági munkák fejlesztése mellett a cégcsoporton belül az állattenyésztés kap nagyobb hangsúlyt.

CÉGFILOZÓFIA ÉS VÁLLALATI STRATÉGIA

A Palotabozsoki Zrt. fejlődését a partnereink igényeinek történő egyre magasabb szintű megfelelés, a hatékonyságnövelés, valamint a fejlesztés jelenti. Az évtizedes tapasztalatokat, a megszerzett tudást folyamatosan beépítjük a termelői rendszereinkbe. Rendszeresen keressük a technológiai fejlesztés lehetőségeit.

Az egyik legfontosabb, hogy a jó gazda gondosságával tartott termőföldek, a kíméletes gazdálkodás tartósan biztosítja az eredményes termeléshez szükséges hozamokat.

Beszállítóinkat és partnereinket, munkatársainkat gondosan választjuk ki, olyan személyekkel és cégekkel dolgozunk együtt, akik képesek a meghatározott minőségi követelményeinket teljesíteni, azonosulni tudnak az elvárásainkkal.

Büszkék vagyunk arra, hogy kollégáinkra a munkájuk iránti igényesség, a technológiai fegyelem jellemző, hogy ügyelnek a minőségi követelmények teljesítésére és a szakmai ismereteik, képességeik folyamatos fejlesztésére.