25+ ÉV TAPASZTALAT
1,5 M+ CSIRKE ÉVENTE
10 000+ HÍZÓ ÉVENTE

Adottságainak köszönhetően az Palotabozsoki Zrt. kivételes lehetőségekkel bír. A magyar mezőgazdaság történelmében évszázados hagyományokban gyökerező nagybirtoki rendszer miatt egy cégen belül történik a gabona megtermelése, takarmány előállítása, az állatok felnevelése.

BAROMFI

A palotabozsoki brojlereket, évente másfél millió példányt jelenleg két telepen neveljük. Az I. számú telepen egy Magyarországon egyedülálló, holland előnevelő istállót építettünk 2014-ben, ami nem pusztán megduplázta az éves egyedszámot, de minden korábbinál higiénikusabb, ellenőrizhető és modernebb körülményeket biztosított az állatok számára.

Az I. telepről egy évben jelenleg 11 rotációban, rotációnként 100-120 000 db csirke kerül értékesítésre. Az előnevelő istálló lényege, hogy a 18 napos előkeltetett tojásból a naposcsibék itt bújnak ki, így a szik pótolhatatlan energiához és erőforráshoz juttattja őket, erősebbek lesznek, jobb indulást tudunk biztosítani nekik, nem használják fel az életben tartásra. Ez a keltetési módszer a hatékonyság mellett a biztonságot is nagy mértékben növelte.

A Vencomatic Patio előnevelőt nagyobb hatékonyság, alacsonyabb energiaigény, jelentős hővisszanyerés jellemzi. Gyakorlatilag az istálló minden pontját könnyebb szabályozni, az ipari méretek mellett soha nem tapasztalt feltételeket biztosít a környezetbarát és állatjóléti neveléshez, az optimális tartási körülmények között.

A hagyományos működésű II. telep kapacitása 70000 férőhely, 2020-ban felújításra került, éves szinten 6 rotációt biztosít.

A baromfitelepeinken felnevelt brojler állományokat a feldolgozó ipari partnerünk, a bátaszéki Bát-Grill Kft. vásárolja meg. Büszkék vagyunk rá, hogy a piacvezető, magas minőségű termékeket gyártó Bát-Grill Kft. zárt beszállítói rendszerének köszönhetően a Palotabozsokon nevelt csirkék kerülnek a magyar fogyasztók asztalára.

SERTÉS

A fejlesztések előtt álló sertéstelepen jelenleg éves szinten 350-360 koca tartásával 10000 hízót értékesítünk a piacon.

A szaporítás és a hízlalás hagyományos módszerekkel történik, fontos lábát képezi a cég állattenyésztési részének. Az állatok egészséges nevelésében kulcsfontosságú, hogy a saját magunk által megtermelt takarmányt használjuk.